Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2020 » Липень » 21

14 липня ввійде в історію КЗ "Катеринопільська ЦБС",як день коли наш заклад прийняв участь в проєкті "Дія.Цифрова освіта" та отримав офіційний статус "Інформаційний хаб". Щомісяця ми будемо знайомити користувачів  з дайжестом нових послуг, які буде надавати  наш заклад.
        Друзі!  Слідкуйте за нашими публікаціями. Раді Вашій зацікавленості та участі у навчанні цифрової грамотності.Це легко та актуально.Ви навчитеся -сплачувати комунальні послуги з телефону,пересилати світлини з телефону рідним,оформляти субсидію тощо.І бібліотека надасть Вам таку можливістю.Будьте інформаційно обізнані,це так важливо в наш час.
 

... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: admin | Дата: 21.07.2020 | Коментарі (0)

Шановні жителі Катеринополя!
В рамках екоклубу «Жити в стилі ЕКО», що працює на базі районної бібліотеки, запроваджуємо змагання ЕКОідей в онлайн форматі «Думай глобально – дій локально». Що це означає?
Ми з вами будемо обговорювати нові ідеї щодо покращення нашого селища:
-ліквідаціястихійних звалищ;
- обладнання спеціально відведених місць для сміттєзвалищ ;
-озеленення територій;
- утилізація пластику та скла;
- утилізація електронних відходів;
- утилізація органічних відходів;
-вторинна переробка металевих виробів (кришки, банки від напоїв);
- відмова від поліетилену;
-створення спеціальних пунктів прийому для збору небезпечного сміття.
Катеринопільчани! Долучайтеся до збереження чистоти нашого селища.
Наша місія долучитися до гарної та корисної справи : дбати про екологію селища разом.

Людина повинна пам’ятати про важливість переробки відходів, а також дотри ... Читати далі »

Переглядів: 182 | Додав: admin | Дата: 21.07.2020 | Коментарі (0)

Українці,долучайтесь!

3 липня відзначають Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. Запрошуємо всіх  приєднатися до всесвітньої екологічної  акції "День без поліетилену".
Мета такої акції - привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразового пластику.
 За даними ООН, щорічно у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових сумок. При цьому щорічно в океан потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари - у тому числі і пакетів. Морські жителі ковтають шматочки пластику, що потім призводить до їх смерті. Також в середньому кожна людина в світі з'їдає 50 тисяч частинок пластика щорічно. А якщо постійно пити воду з пластикової тари, то показник буде вище як мінімум втричі. Пластик в організмі людини може призвести до багатьох захворювань.Щорічно у світі виготовляють понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 штук на кожного дорослого. У природному середовищі поліетилен розкладається більше ніж двісті років, а ... Читати далі »

Переглядів: 167 | Додав: admin | Дата: 21.07.2020 | Коментарі (0)

До свята Івана Купала працівники бібліотеки підготували онлайн виставку «В ніч на Івана Купала». Матеріал розміщено в групі «КЗ «Катеринопільська централізована система» на сторінці Facebook.

Переглядів: 160 | Додав: admin | Дата: 21.07.2020 | Коментарі (0)

    В Україні налічується близько 14 тисяч пам’яток архітектури, 46 великих історичних культурних заповідників і більше 1000 об’єктів паркового мистецтва.
     Найбільшу кількість пам’ятників архітектури можна знайти у Львові. Зокрема, в місті збережено близько двох з половиною тисяч пам’яток історії та архітектури. У 1998 році місто було внесено до світової спадщини ЮНЕСКО.
   Ми хочемо познайомити Вас з неймовірними Черкасами, а саме найкрасивішими архітектурними спорудами міста. Місто, яке вражає!
 1. Блакитний палац.
     Ця будівля є справжньою окрасою міста, побудована на прикінці ХІХ століття. Сьогодні у цьомубудинку, оформленому у стилі готики та модерну, розташовуються банківські установи. А раніше тут приймав гостей міста готель купця Скорини «Слов’янський», який пізніше мав назви «Гранд» та «Дніпро». Готель розміщувався на другом ... Читати далі »

Переглядів: 164 | Додав: admin | Дата: 21.07.2020 | Коментарі (0)

      Шановний Олександр Євгенович, колектив Катеринопільської центральної районної бібліотеки вітає Вас з днем народження! Бажаємо Вам міцного здоров'я, особистого щастя, невичерпної енергії і наснаги у всіх Ваших справах. Хай у вашому домі завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість.
     Олекс́андр Євге́нович Лисе́нко   — завідувач відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії України НАН України. Дослідник історії України періоду Другої світової війни, національно-визвольного руху, релігії і церкви, соціальної історії, воєнної антропології, історіософії. Доктор історичних наук (1999), професор (2005). Член правління Національної спілки краєзнавців України.
     Народився 27 червня 1955 р. в смт. Катеринопіль Черкаської обл.. 1978 року закінчив історико-педагогічний факультет Київського державного педагогічного інституту. Працюва ... Читати далі »

Переглядів: 164 | Додав: admin | Дата: 21.07.2020 | Коментарі (0)

         Ще кілька років тому сучасної підліткової літератури в Україні практично не було. Нині ж на книжкових полицях усе більш помітними є тексти, написані саме для підлітків. Серед них – твори українських авторів, а також переклади з інших мов. Катеринопільська центральна районна бібліотека  пропонує для  підлітків  четвертий роман відомої польської письменниці Йоанни Ягелло «Молоко з медом»  , заключна частина циклу про Лінку. Сюжет роману цікавий та захоплюючий.  
         Ще вчора Лінка планувала зовсім інше: улюблена журналістика, фотографії, мандрівки з коханим Адріаном. Проте зміни в її житті примусять якщо не забути про свої плани, то принаймні їх відкласти. Лінка чекає дитину. І якщо вона розраховувала, що Адріан зрадіє цьому так само, як вона, то помилялася… Адріан мріє вивчати живопис в Англії, тому зовсім не збирається круто змінювати своє життя. До створення родин ... Читати далі »

Переглядів: 202 | Додав: admin | Дата: 21.07.2020 | Коментарі (0)

Пошук
 
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz