Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2020 » Липень » 21 » День архітектури України — свято, що відзначається на території України 1 липня.
17:37
День архітектури України — свято, що відзначається на території України 1 липня.

    В Україні налічується близько 14 тисяч пам’яток архітектури, 46 великих історичних культурних заповідників і більше 1000 об’єктів паркового мистецтва.
     Найбільшу кількість пам’ятників архітектури можна знайти у Львові. Зокрема, в місті збережено близько двох з половиною тисяч пам’яток історії та архітектури. У 1998 році місто було внесено до світової спадщини ЮНЕСКО.
   Ми хочемо познайомити Вас з неймовірними Черкасами, а саме найкрасивішими архітектурними спорудами міста. Місто, яке вражає!
 1. Блакитний палац.
     Ця будівля є справжньою окрасою міста, побудована на прикінці ХІХ століття. Сьогодні у цьомубудинку, оформленому у стилі готики та модерну, розташовуються банківські установи. А раніше тут приймав гостей міста готель купця Скорини «Слов’янський», який пізніше мав назви «Гранд» та «Дніпро». Готель розміщувався на другому поверсі. На першому ж були розміщені магазин годинників Зейгера та кондитерська «Константинополь».
2. Палац одружень.
     Маєток Грабаря-Щербини у ХІХ столітті привертав до себе не менше уваги, ніж сьогодні. Тоді сюди зходились усі заможні люди міста, а зараз — беруть шлюб молодята. Композиція будинку є прикладом вдалого поєднання різних архітектурних стилів — неоренесанс з перевагою модернізованих форм, де присутня ассиметрія. Палац одружень є візитівкою Черкас, аджеце одна з найкрасивіших будівель міста.
3. Черкаська обласна філармонія
    Філармонія створена  1955 року і за ці півстоліття стала однією з перлин духовно-культурної скарбниціУкраїни. 1957 року при філармонії створено Черкаський хор, 1983 року — Ансамбль «Росава» та тріо бандуристок «Вербена». Зал філармонії посідає третє місце в Україні, тобто перебуває в одному ряду з прославленими оперними театрами.
4. Михайлівський кафедральний собор
  12 тис. прихожан. Собор побудований у візантійському стилі за проектом митрополита Найбільший собор в Україні! Його розміри становлять 58 м у довжину, 54 м у ширину та 74 м у висоту. Розміри собору дозволяють вмістити одночасно близько Черкаського і Канівського, настоятеля храму – владики Софронія. Михайлівський кафедральний собор чи не єдиний храм, який побудований з дотриманням всіх канонів церковної архітектури.
5. Храм «Білий лотос»
   Храм Білий лотос — єдиний і найбільший буддійський храм у Європі, побудований в 90-х роках ХХ століття. На вході стоять дві фігури древніх воїнів, привезені з Тибету в Черкаси. Під час екскурсії, про якій необхідно домовлятися заздалегідь, можна потрапити до каменю Будди, який був знайдений під час будівництва храму. На самому камені зображений Будда в масці воїна. Зараз там тече цілющ еджерело, який може вилікувати від багатьох хвороб. Є можливість відвідати головну кімнату, прикрашену килимами, деревом і оксамитом, в якій знаходиться статуя Будди.
Крім екскурсії можна відвідати майстер-класи та семінари з тайського боксу і кунг -фу, чайні церемонії, бажаючим роблять фото аури.
6. Черкаська гіперболоїдна вежа
  Гіперболоїдна водонапірна вежа сьогодні є унікальною архітектурною спорудою, адже з усіх таких башт, які збудувавВолодимир Шухов, а їх трохи більше 200, у світі залишилось лише 20. Сталева ажурна Шуховська вежа, яка розташована на території КП «Черкасиводоканал», одна з найвищих у Черкасах. Побудована у 1913-14 роках для забезпечення питною водою міста Черкаси, яке напередодні пережило епідемію холери.
 

Переглядів: 164 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz