Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2022 » Січень » 30

Герої Крут - наша слава, наша історія

    29  січня  –  День  пам’яті  героїв  Крут  –  саме  там,     у  1918  році відбувся  бій,  що  на  довгі  роки  став  одним  із  символів  боротьби  українського народу за свободу і незалежність. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.    
        Напередодні загальнодержавного відзначення104-ї річниці вшанування пам’яті Героїв Крут, для старшокласників Катеринопільського ЗЗСО №2  відбулася година історичної правди «Герої Крут - наша слава,наша історія» . Працівники бібліотеки підготували змістовний та цікавий захід про події того періоду. Загиблих крутянців вшанували хвилиною мовчання.

... Читати далі »

Переглядів: 130 | Додав: admin | Дата: 30.01.2022 | Коментарі (0)

Здійснюйте добро, поки ви існуєте!
Дені Дідро

        Приємним сюрпризом для  Катеринопільської центральної публічної бібліотеки стали книги “Справа Василя Стуса», які отримали в подарунок за ініціативи  підприємця Володимира Мовчана, з Тальнівщини.
       У виданні зібрані матеріали, які пояснюють як і за що насправді судили українського поета і дисидента. Вперше книга під однією обкладинкою містить таку кількість документів з колишнього архіву КДБ – протоколи судових засідань, обшуків і допитів. А ще – покази свідків, спогади товаришів і листи поета з тюрми. Книгу упорядкував історик та журналіст Вахтанг Кіпіані. На його думку ця книжка не лише проливає світло на кримінальну справу, а й дає зрозуміти якою Василь Стус був людиною.
    Ми дякуємо  дарувальнику за цінні для нашого фонду книги та бажаємо  успіхів!  
 

... Читати далі »

Переглядів: 124 | Додав: admin | Дата: 30.01.2022 | Коментарі (0)

У Катеринопільській центральній публічній бібліотеці відбувся   бібліотечний урок-бесіда «Довідкова література – твій помічник у навчанні», для старшокласників  Катеринопільського  закладу загальної середньої освіти №1 . Впродовж уроку бібліотекарки ознайомили з енциклопедіями, довідниками, словниками, які є в бібліотеці. Учасники заходу переглянули презентацію про довідкову літературу. В кінці уроку була проведена практична робота на закріплення матеріалу з використанням довідкової літератури. Учні  дізнались багато чого нового та цікавого, з’ясували, для чого їм потрібні словники, довідники та енциклопедії та коли вони виникли.

< ... Читати далі »

Переглядів: 124 | Додав: admin | Дата: 30.01.2022 | Коментарі (0)

Щороку 27 січня Україна разом з усією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту. У Катеринопільській центральній публічній бібліотеці на знак вшанування пам’яті жертв Голокосту відбувся захід -реквієм "СКОРБОТНА  СВІЧКА ПАМ'ЯТІ СВЯТОЇ» для учнів 11 класу Катеринопільського ліцею.
     Зникають покоління, які пережили страхіття масових знущань, жахливу трагедію людства – Голокост. Молодь повинна знати, пам’ятати ці страшні сторінки історії.
   І хочеться вірити, що такого ніколи не повториться знову.
 

... Читати далі »

Переглядів: 121 | Додав: admin | Дата: 30.01.2022 | Коментарі (0)

Пошук
 
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz