Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 27 » Вільні творять майбутнє
10:36
Вільні творять майбутнє

Вільні творять майбутнє

         Нашій нації довелося пережити багато жахливих подій, про які раніше не могли й подумати в ХХІ столітті, та сьогодні історія безжальна... Вона назавжди закарбується у серцях українців нестерпним болем, що з року в рік нагадуватиме сумний день 21 листопада 2013 року.       Цей день став початком Революції Гідності - на Майдан Незалежності у Києві вийшли люди з мирним протестом проти скасування тодішньою владою підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

     За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу... Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ.

          З моменту початку Революції Гідності пройшло вже чотири роки. До дня Революції Гідності та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в Катеринопільській центральній районній бібліотеці відбулася меморіальна година « Вільні творять майбутнє».На захід було запрошено старшокласників Катеринопільських з/о шкіл №1, №2 та ліцею, вчителів , учасників подій на Майдані. На початку заходу було продемонстровано відео фільм «Майдан 2013 – 2014 років». Виступ учасника подій на Майдані Віктора Івановича Скуцького  був пронизаний патріотизмом та любов’ю до рідної країни. Присутні затамувавши подих поринули в ті події, що відбувалися в Києві чотири роки назад. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Працівник бібліотеки Ольга Максимівна Найденко ознайомила присутніх з книгами сучасних авторів, які пишуть про події на Майдані.

Події Євромайдану змінили українську історію, сколихнули весь світ, а головне – перевернули світогляд мільйонів українців. Майдан змінив свідомість людей. Більше того – на сторожі совісті кожного українця долею випадку поставив хлопців з Небесної Сотні. Вони віддали життя за те, щоб ми отримали шанс жити в іншій країні. Хочеться вірити, що їхня жертва не була марною.

    

    

    

зав.відділом обслуговування

Катеринопільської ЦРБ

Наталія Фартух

Переглядів: 381 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz