Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2021 » Лютий » 17 » Віталій Запека подарував книгу нашій бібліотеці
14:35
Віталій Запека подарував книгу нашій бібліотеці

Гарна новина
      Отримувати подарунки — це завжди приємно, а особливо від людей , які проживають в інших містах нашої країни. До Міжнародного дня дарування книг наша бібліотека оголосила благодійну акцію «Подаруй книгу бібліотеці».  Я була приємно вражена, коли прочитала маленький допис «Я хочу подарувати Вам свою книгу, напишіть адресу». Ці слова були написані  полтавчанином, українським письменником, фотохудожником, добровольцем, бійцем  батальйону «Полтава»  Віталієм  Запека. Віталій Леонідович надіслав свій антивоєнний роман про події на Сході «Цуцик». Роман написаний Людиною, якій до болю знайоме те, що стільки років відбувається на Донбасі. Написаний просто і страшно, від імені собаки, але про людську породу. Не про «укрів» та «сепарів» — про людей.
    Автор три роки був на українсько-російській війні (добровольцем у складі батальйону спецпризначення «Полтава»), тому твір не тільки до болю  зворушливий, а й правдиво описує життя військових на позиції, поведінку, думки, долі багатьох. Жорстока війна показує через відчуття та сприйняття песика світлих людей, що трапляються йому на  шляху, Друзів, яких він самовіддано захищає, та Чужинців, що приносять горе. 
    В окремих описаних подіях брав участь безпосередньо сам автор, багато персонажів мають реальних прототипів. У передмові вказано, що роман присвячено Юлії Угнівенко, дівчинці з села Кряковка Луганської області, котра загинула від російських «градів» разом з усією своєю сім’єю, волонтерам Дніпровського госпіталю та собакам на війні (перелічено понад сто імен-позивних реальних тварин, що «в строю ЗСУ»). 
      Забігаючи наперед, скажу, що книга мала неймовірний успіх на Книжковому арсеналі у ветеранському наметі. Також житомирське видавництво вже оголосило, що подаватиме цей антивоєнний роман на премію «Книга року «Бі-Бі-Сі», а також на Національну премію України імені Тараса Шевченка.
     Дорогі читачі! Сьогодні у Вас є можливість познайомитися з творчістю  письменника Віталія Запека , прочитавши чудовий роман «Цуцик», який буде   чекати на Вас у нашій бібліотеці. А Віталію Леонідовичу колектив Катеринопільської публічної центральної бібліотеки  щиро дякує за подаровану книгу  і бажає щоб  у всіх планах і починаннях Вас супроводжував  яскравий успіх і творчі перемоги,  задоволення від написання нових книг  й щедрі результати.
 

Переглядів: 159 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz