Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Березень » 18 » Він народився, щоб писати
08:27
Він народився, щоб писати

Він народився, щоб писати

       Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира...Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях,у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен pозвиватись.

                                                                                       Олесь Гончаp

       Талант Шевченка багатогранний: він був і глибоким ліриком, і творцем безсмертних ліро-епічних та епічних поем. Шевченко є автором багатьох дорогоцінних перлин ліричної поезії. Багато його віршів пішли в народ, стали народними піснями.

       Т.Г. Шевченко – центральна постать українського літературного процесу XIX ст. Його творчість мала вирішальне значення в становленні й розвитку нової української літератури, утвердивши в ній загальнолюдські демократичні цінності та піднісши її до рівня передових літератур світу. У своїй поезії Шевченко звернувся до тем, проблем та ідей (соціальних, політичних, філософських, історичних, художніх), які до нього ще не порушувалися в українській літературі або порушувалися надто несміливо й соціально обмежено.

      Геній Великого Кобзаря надзвичайно широкий і багатогранний. Поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, географ, фольклорист і художник. Тарас Шевченко відомий у всьому світі як Великий Кобзар, співець життя народного. Літературна спадщина Шевченка обіймає велику збірку поетичних творів.

       З мистецької спадщини Шевченка збереглося 835 творів живопису і графіки, що дійшли до нас в оригіналах і частково у гравюрах та копіях.

       З нагоди дня народження Кобзаря проведено заходи приурочені його творчості. Для учнів Катеринопільської  з/о школи №2 працівники районної бібліотеки провели літературно – бібліографічний круїз «Він народився, щоб писати» та поетичний марафон «Шевченкове слово у серці моєму». Заходи супроводжувала виставка – вшанування «Єднаймо душі словом Кобзаря». В районній бібліотеці відбувся літературно – театралізований захід « На вічну пам’ять Шевченкові» ,   учасниками якого були учні Катеринопільської з/о школи №1. Біля погруддя Т.Шевченка на площі відбувся флеш – моб « Шевченко – душа українського народу». Метою заходів було розкриття величі і безсмертя…

        Також в цей день  було проведено акцію в підтримку героїні наших днів  - Надії Савченко.  Тож нехай на всіх шевчененківських «урочистостях» цього річ лунає ім’я Надії Савчнко – як символ української віри, надії й любові, як символ нашої нескоримості.

    

    

    

                                                                             Зав.відділом обслуговування

                                                                            Катеринопільської ЦРБ

                                                                               Фартух Н.В

Переглядів: 392 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz