Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Грудень » 2 » ВІЛ / СНІД- що я про це знаю
08:49
ВІЛ / СНІД- що я про це знаю

ВІЛ / СНІД- що я про це знаю

            Здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя. Та поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ і його кінцева стадія СНІД.

         СНІД - небезпечна хвороба, смертельна для людини. У 70-ті роки XX століття з'явилося нове інфекційне захворювання, назва якого СНІД. Воно здатне за 10-20років поставити рід людський під реальну загрозу вимирання.

     СНІД - смертельне захворювання, проти якого відсутні ефективні засоби лікування та профілактики. Спричинюється специфічним вірусом, через що організм втрачає природню здатність протидіяти мікробам і знищувати злоякісні клітини. Хворіють дорослі й діти.        

     «ВІЛ / СНІД- що я про це знаю?»  саме так було названо урок здоров’я , проведений з учнями 10-го класу Катеринопільської школи № 1 на передодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

      Мета  заходу  формувати уявлення учнів про СНІД, ознайомити з історією виникнення захворювання, допомогти усвідомити шляхи зараження СНІДом,  виховувати свідоме, бережне ставлення до свого здоров’я, спонукати учасників до усвідомлення зв’язку між цінностями людини, її поведінкою та наслідками для себе та оточуючих, толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

     На захід було запрошено  практичного психолога Катеринопільської ЦРЛ Я.О. Бакановську та медсестру кабінету  «Довіра» Катеринопільської ЦРЛ Т.П. Прилуцьку, аби учні усвідомлювали наскільки важливо знати про це захворювання. Присутні переглянули відеофільм «ВІЛ/СНІД. Знати, щоб жити». Також  учні заповнили анкету «Моє ставлення до ВІЛ-інфекції». Урок був проведений у формі запитання – відповідь.

    

                                                                     Зав.відділом обслуговування

                                                                           Катеринопільської ЦРБ

                                                                                     Фартух Н.В

Переглядів: 442 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz