Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Лютий » 7 » Тиждень дитячого та юнацького читання
13:42
Тиждень дитячого та юнацького читання
         Тиждень дитячого читання Весняні канікули, для юних шанувальників книги були особливі - до Катеринопільської районної бібліотеки для дітей завітав Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання. Започаткований у 1943 році Львом Кассилем під назвою «Книжкові іменини», він і до цього часу лишається святом дитини і книги. Бібліотекарі намагалися, щоб він став справжнім тріумфом книги. Програма тижня як завжди була завжди дуже насичена. 
         Відкриття Тижня дитячого читання 2012 року відбулось 23 березня в районній бібліотеці для дітей Святом книги «Книга – вікно у світ».На свято прибула Книжкова королева разом з своїми вірними слугами –книгами та улюбленим героєм всіх дітей – Незнайком. Не забула завітати до дітей і «зла» Баба Яга, яка намагалася зіпсувати дітям свято.Але її капості лише веселили та розважали дітей. Книжкова королева відзначила кращих читачів бібліотеки та нагородила книгами Голубенко Юлію -уч.3 кл, Голубенка Петра-уч.2 кл,Дорошенко Настю-уч.4 кл, Нізенко Алісу -уч 4 кл,та Парчинського Едіка-уч 3 кл. На уявному диліжансі разом із книжковими феями присутні подорожували по відділах бібліотеки, зазирнули в історію створення книги, отримали корисні читацькі поради, були ознайомлені з книжковою виставкою "Читання для серця і розуму»".
         В програму Тижня входили також традиційне Свято –посвячення в читачі бібліотеки наймолодших , тих ,які тільки нещодавно закінчили вивчати Буквар і роблять перші спроби самостійного знайомлення з книгою ,без допомоги мами чи тата.
Не залишили поза увагою в дні проведення Тижня і доброго друга дітей Корнія Чуковського,130- ти річчя якого відзначається в ці дні.Бібліотекою було проведено літературне лото «Світ казок К.Чуковського»
         А до Дня поезії учні 3-6 класів стали учасниками поетичного вогника «Доторкнися словом до серця.»
         Для учнів старшого шкільного віку було проведено гру подорож «Мандруємо світом книги»
         Спілкування читачів з бібліотекарями було цікавим, жвавим та невимушеним, Для тих, хто вибрав пасивне дозвілля, працював інтернетзал показом мультфільмів .
         Головне в заходах Тижня дитячого та юнацького читання, як завжди, - книга та її читач, а зустріч з Книгою завжди цікава, захоплююча і неповторна. 
                                                                                                                                

                                                                                                                                 Завідуюча районною
                                                                                                                                 бібліотекою для дітей
                                                                                                                                         Д.А.Вишня
Переглядів: 619 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz