Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Роки спливають, а ми душею завжди молоді
13:54
Роки спливають, а ми душею завжди молоді

     Офіційно дата 1 жовтня була проголошена Днем людей похилого віку резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 14 грудня 1990 року в якості підтримки однієї з ініціатив Організації Об’єднаних Націй Резолюція ООН була  також затверджена урядом України. День похилого віку  , День ветерана  - свято нині є актуальним на сьогоднішній день. Чому? Відповідь проста – людське суспільство прогресивно старіє. Сьогодні кожен десятий громадянин планети – це людина у віці старше 60 – ти років, а в Україні – кожен п’ятий. На жаль , старість –це неминучий і біологічно закономірний процес. І щоб останні роки життя ветеранів не були тягарем, а їх здобутком для всіх і кожного, потрібно формувати суспільну думку про пошану до людей старшого покоління, важливість їх особистого внеску в розвиток держави.

     По міжнародній класифікації особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі в даний час – 629 мільйонів. Тобто майже кожна десята людина на Землі.

     Наш обов’язок шанувати таких людей, не бути байдужими до них, піклуватися. Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм повинні стати взірцем для підростаючого покоління, адже вони передають нам у спадок все найцінніше, що надбали за життя. Саме таким людям працівники бібліотеки присвятили захід «Роки спливають, а ми душею завжди молоді», що відбувся в школі №2 з учнями 9 –го класу. На вечір спогадів було запрошено Ховко Галину Леонтіївну. Вона є активним учасником волонтерського руху «Ветеран – ветерану», солдатська вдова, свідок голодомору,ветеран праці. Микола Маркович Поліщук – дитина війни, керманич організації ветеранів війни та праці району. Медянівський Григорій Федорович – воїн  - інтернаціоналіст, ветеран праці та Гаркава Лідія Вікторівна – завідуюча районним архівом. Гадаю що з розповідей наших гостей діти взяли для себе щось цінне, мудре, важливе.  Важливо те, що ми змогли висловити все, що відчуваємо до наших ветеранів: свою повагу, шану, гордість, ніжність,відданість любові.

     Але це лише крапля в морі. Наш обов’язок перед ними куди більший.

        

                                                                                                                    Зав.відділом обслуговування  ЦРБ

                                                                 Фартух Н.В

Переглядів: 466 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz