Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Травень » 12 » Пісні обпалені війною
13:49
Пісні обпалені війною

«Пісні обпалені війною»

    Минають роки, відлітають у вічність… Більше півстоліття минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей. Друга Світова тривала довгих  б років. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні. Все далі відходять грізні роки Другої Світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.

    Мільйонам людей назавжди врізався в пам’ять біль Другої Світової війни. 

І скільки б не минуло років і десятиліть від того недільного ранку, коли пролунало страшне слово „війна”, вони ніколи не принесуть спокою матерям, діти яких віддали найдорожче – життя у боротьбі з фашистськими загарбниками.
    Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

    Пісні воєнних років! Від найперших залпів і вибухів і до переможного травневого салюту, через усю війну крокували вони в бойовому солдатському строю. Вони ніколи не підуть у небуття, поки їх знають і співають .

    Гарна пісня завжди була вірним помічником бійця. З піснею він відпочивав у короткі години затишшя, згадував рідних і близьких. Багато фронтовиків і  досі пам'ятають бувалий окопний патефон, на якому вони слухали улюблені пісні під акомпанемент артилерійської канонади.

    В день пам’яті і примирення та в переддень Перемоги працівники районної бібліотеки організували свято «Пісні обпалені війною» для ветеранів та дітей війни. Їх вітали перший заступник голови Катеринопільської РДА Володимир Андрійович Коваленко, селищний голова Іван Тіберійович Гегедош та голова Катеринопільської районної організації ветеранів Микола Маркович Поліщук.

    Пісні воєнних років завжди слухаєш з невимовним почуттям гордості, любові і той же час болю, душевного щему. Їх не можна слухати спокійно, вони не можуть залишити байдужою жодну людину. Ці пісні потрібні кожному з нас, це наша історія. Для всіх присутніх звучали воєнні пісні у виконанні Тетяни Вікторівни Скакун та  новоствореного вокального колективу при ветеранській організації.

    Поетеса Ольга Білоножкіна та Григорій Медянівський читали вірші.
    Захід супроводжувала книжкова виставка «Пісні ратної звитяги».

                                                             

                                                                Зав.відділом обслуговування

                                                                      Катеринопільської ЦРБ

                                                                                 Фартух Н.В

Переглядів: 515 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz