Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Лютий » 23 » Педагог, поет, благодійник
13:42
Педагог, поет, благодійник

Педагог, поет, благодійник

    Приємна подія зібрала шанувальників поезії , рідних, прихильників таланту у прекрасній залі районної бібліотеки – творчий вечір прекрасної людини, талановитого педагога, поета, благодійника, нашого земляка, жителя Катеринополя, Анатолія Юхимовича Фартухова.  Творчий вечір присвячено 80 – річниці від дня народження  Анатолія Фартухова , людині, справжньою зброєю у житті якої було, є і залишається слово.

    Хоч і народився Анатолій Юхимович на Житомирщині, але завжди вважав, що родом з Черкаського краю. Тут його коріння, сюди кликав дух предків (батько його родом з Ромейкового), тут провів він своє дитинство. Почав ходити до школи. Життя поводило його Україною. Юність, молоді роки пройшли на Тернопільщині, Львівщині, Івано – франківщині, потім була Черкащина, Київ. Шматочок його серця разом з могилою батьків залишився на цій землі. Сюди він повернувся, щоб доглядати хвору маму, після виходу на пенсію. І вже два десятиліття проживає в Катеринополі.

   22 лютого 1936 року в с. Виступовичі Овруцького району Житомирської області  в багатодітній сім’ї учителя народився первісток Анатолій.

  Дитинство пройшло на Катеринопільщині в с. Ромейково, куди переїхала сім’я Фартухових в 1941 році. З 1944 року навчався у 1 -3 класах Ромейківської початкової школи.  У 1947 році родина знову переїжджає тепер уже в  Тернопільську область, де батько працював директором школи.

   Закінчивши з відзнакою Бережанське педагогічне училище,  Анатолій вступає до Дрогобицького державного педагогічного інституту ім.. І.Я.Франка. В 1960 році юнак здобуває спеціальність учителя російської мови, літератури та співів.

     45 років сіяв розумне, добре і вічне. Навчав дітей в різних куточках України. Його праця була гідно оцінена державою. Анатолій Юхимович нагороджений медаллю « За трудову доблесть(1970), а в 1987 році отримав звання « Заслуженого учителя України». Один із засновників першого Незалежного інтелектуального центру (НІЦ) в Україні (м. Київ). Відновив традицію рукописної книги. Заснував у Вільному Інтелектуальному Просторі серію « Українська народна бібліотека».

    У  внутрішньому образі Анатолія Фартуха органічно поєдналися педагог і поет. Закоханий у красу Шевченкового краю, в його працьовитих людей І понині чаклує над словом. Його поетичний голос давно почули читачі багатьох республіканських, обласних часописів, альманахів, окрім того, має і власні поетичні збірки.

    Вийшли у світ книги «Думи українця:політична палітра України» у віршах, книга «Бартер», яка друкувалась в газеті «Урядовий кур’єр». 1999 року були надруковані роздуми «Про Великий Державний Герб України», «Інтелектуальна монада», «Жива Україна», в 2000 році видав збірку «Сімейні вірші: симфонія родинного життя», 2009 року вийшла друком «Хроносумія», а в наступному році « Чари кохання». Сучасність у творах поета раз у раз перегукується з минувшиною, він відчуває ті незримі ниті, що пов’язують нас із предками, бережуть пам’ять про їхню звитягу та доблесть.

     Слово для привітання ювіляра надали директору  Катеринопільської районної бібліотеки Любові Анатоліївні Приємській.  Здоров’я, щастя та миру побажали дідусеві маленькі внучки. Нових творчих здобутків, міцності духу і тіла бажали ювіляру вдячні читачі. Учні ліцею читали вірші і отримували в подарунок книги з підписом автора . Натомість Анатолій Юхимович тішив присутніх своїми поезіями, викликаючи щирі емоції гостей вечора та бурхливі оплески.

    

    

    

                                                       Зав.відділом обслуговування

                                                      Катеринопільської ЦРБ

                                                        Н.В. Фартух.

Переглядів: 550 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz