Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Березень » 30 » Ми роду козацького діти, землі української цвіт
20:06
Ми роду козацького діти, землі української цвіт

         Доба козацтва стала однією з найяскравіших сторінок історії української нації. П’ять століть нараховує славна історія українського козацтва.Козацьким краєм була  Слобідська Україна. Козацькі полки стали надійним щитом проти наскоків кримських татар.Світла пам’ять про цей буремний час передавалась із вуст в уста від роду до роду. Все це-наша історична спадщина, яку слід вивчати і берегти.

        Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України,  її надія і оберіг.

        Козаччина стала символом  України. Без неї немає історії.

        В нашому районі відроджується виховання на засадах козацької педагогіки у Вікнинській   загально освітній школі. Тож впереддень     двадцятилітнього ювілею працівники бібліотеки спільно з козаками Вікнинського куреня підготували вечір козацької слави «Ми роду козацького діти, землі української цвіт» на який запросили учнів навчальних закладів смт. Катеринопіль. Присутні були зачаровані виступом отамана Вікнинського козацького куреня В.І. Кураша,сотника Вікнинської сотні С.В.Гень,козака ,учителя історії А.В.Ткачука та голови ради поважних козаків М.Г.Дзюнь. Також члени осередку Вікнинського куреня поділилися про те,як проходить прийом в козаки,хто може бути козаком,як козаки святкують традиційні свята,як проходять козацькі мандри, які видатні місця відвідали козаки за період існування козацького куреня. Про це та інше розповіли: Радзивіл О.П козак – оператор,Нечитайло Богдан – отаман дитячої організації,учень 11 – го класу,Лишко Станіслав – заступник отамана, учень 10 – го класу,Яценко Ростислав – джура, учень 9 – го класу,Мельник Станіслав – кандидат у джури, учень 8 – го класу, Мірошниченко Денис – кандидат у джури, учень 8 – го класу.

        Ми ще раз переконуємося, що вікнинські козаки є нащадками нашого славетного козацького роду, що в їх жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків.

     

   

   

   

   

                                                                                    Зав.відділом обслуговування

                                                                                       Фартух Н.В.

Переглядів: 542 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz