Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Травень » 13 » Друга світова в українському вимірі
09:56
Друга світова в українському вимірі

Друга світова в українському вимірі

                           Усі роки незалежна Україна відзначала 9 травня День Перемоги за усталеним радянським зразком. 22 листопада 2004 року Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам"яті та примирення як данину пам"яті всіх жертв Другої світової війни. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

            Для України Друга світова війна--національна трагедія.  Україна зазнала надзвичайних втрат унаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинули 3-4 мільйонів військових, підпільників і цивільних, 4-5 мільйонів цивільних померли через окупаційний терор та голод у тилу, майже 5 мільйонів жителів евакуювали або примусово вивезли до Росії та Німеччини, частина з яких не повернулася. Загалом втрати України( українців та інших народів) становили 85-10 мільйонів осіб. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок.

         У районній бібліотеці відбувся захід  приурочений Дню пам’яті та примирення «Друга світова в українському вимірі», учасниками якого були учні 10 – 11 класів Катеринопільського ліцею. Учні активно прийняли участь у вікторині «Пам’ятати заради майбутнього» та переглянули відео ролик «Друга світова війна». Захід супроводжувала вала книжкова виставка «Роки пройшли, а пам’ять не згасає».  Для ветеранів відбувся вечір – вшанування « Не стерти з пам’яті людської великий подвиг».

Хвилиною мовчання вшанували вшанували пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.

             Ми - українці!Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у Другій світовій війні. Ми сьогодні шануємо всіх живих, і тих, хто пережив її, у кого й досі болять рани...

      Новим символом пам'яті за загиблими став стилізований червоний мак. Червоний мак є традиційним українським символом, про який співалося в козацьких думах як про символ пролитої козацької крові. З іншого боку, червоний мак є європейським символом пам'яті жертв І та ІІ світової війни.

    

    

                                                                            Зав.відділом обслуговування

                                                                                Катеринопільської ЦРБ

                                                                                           Фартух Н.В

Переглядів: 384 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz