Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2020 » Вересень » 29 » День пам’яті жертв Бабиного Яру
09:45
День пам’яті жертв Бабиного Яру

Бабин Яр. Без права на існування. Цілком таємна операція нацистів відео
29 вересня — день пам'яті жертв Бабиного Ярого — одного з найбільших злочинів Голокосту у світі. Бабин Яр – це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.
Рівно 79 років тому, жертвами німецьких окупантів стали євреї, роми, українські націоналісти, радянські військовополонені.
Масові розстріли у 1941 – 1943 роках зробили Бабин Яр місцем поховання великої кількості людей. 
Яр — це непроговорена травма про вбивство двічі — фізичне нацистами, а згодом вбивство пам'яті комуністами. Після перемоги Радянського союзу в Другій світовій війні про масові вбивства у Бабиному Яру намагались забути, а всі дані приховати. 
Євреям не дозволяли приходити, збиратися і поминати пам’ять. Відповідно, з кожним роком пам’ять про цих конкретних жертв зникала. Відповідно, для нас, українців, це травма про десятки тисяч убитих українських євреїв. Це наші євреї. Це однокласниця, яка з тобою сиділа за партою. Це вчитель, який вчив тебе чи твого брата. Це медсестра, яка гоїла рану твоїй сестрі. Це плоть від плоті української спільноти. І ось частина цієї спільноти була вирвана просто за два дні з контексту і заретушована, зафарбована. І ця травма залишилась незагоєною, непроговореною травмою на десятиліття.  Попри це, 29 вересня – став днем пам'яті людей, які загинули в Бабиному Яру.тільки зараз з незалежністю ми можемо нормально більш-менш займатися цим.
Вперше дану територію було визнано у статусі національного заповідника у 2010 році, а засновано — у 2007 році. Насправді, не лише заповідник виконує функцію нагадування про історичні події, а й наукові установи та різні меценати.
 Кожного року у вересні до пам’ятників у Бабиному Яру лягають вінки і свіжі квіти. Сюди приходять пом’янути близьких і далеких родичів, приїздять вшанувати жертв звірств одних людей проти інших громадяни різних країн з усіх куточків світу. І ми вклоняємося загиблим і ще раз згадуємо страхіття жорстокої війни та свавілля. Бабин Яр — це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі. Бабин Яр — це наша спільна трагедія, яку приніс нашим народам фашизм. Однак не треба забувати, що фашизм починається не з Бабиного Яру і ним не вичерпується. Фашизм починається з неповаги до людини, а кінчається знищенням людини, знищенням народів — але не обов’язково тільки таким знищенням, як у Бабиному Яру. Не можна допустити повторення таких гуманітарних катастроф, злочинів проти людяності.
 

Переглядів: 185 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz