Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2021 » Лютий » 6 » Бізнес – ідеї для жінок на дому і в декреті
07:58
Бізнес – ідеї для жінок на дому і в декреті

Може, ви задумуєтесь про те, чи можливо втілювати свої бізнес-ідеї, будучи в декретній відпустці. Звичайно, можливо! Головне - це вдала бізнес-ідея. До вашої уваги  декілька актуальних варіантів таких ідей в рамках проекту «Бізнес для початківців»

Ідея 1. Продаж рукоділля
Прикрашати світ - одне з дівочих надзавдань, і навряд чи хтось зможе з великим успіхом і смаком освоїти масове виробництво міні-творів рукотворного мистецтва краще, ніж тимчасово «прив'язана до дому» молода жінка. До того ж слід врахувати, що в останні роки в мегаполісах чи не кожному кроці можна придбати витратні матеріали для основних видів арт-хобі-бізнесу, а де-не-де такі товари вже доставляються і додому з інтернет-магазинів.
Мова не йде про загальновідомі вишивку, в'язання, макраме - які, прямо скажемо, вимагають і довгих навичок, і такого тривалого виробництва недорогих готових виробів при неполноденній зайнятості, що заробляти на цьому навряд чи вдасться.
Найбільш дешевими в сенсі витратних матеріалів та інструментів, швидкими у виготовленні, перспективними в якості домашнього міні-бізнесу (а також такими, що дають можливість створювати іграшки та речі для дитини своїми руками) є такі арт-технології ручної роботи переважно для «дівчаток»:
Фелтинг - валяння виробів з різнобарвної вовни;
Квіллінг - набори закручених вузьких і довгих різнокольорових паперових стрічок для оформлення листівок, альбомів, рамок, окремих виробів;
Декупаж - вирізання елементів з серветок і тканин і особливий вид декорування ними будь-яких заготовок, поверхонь;
Скрапбукінг - оформлення альбомів і рамок різними природними і штучними елементами;
Батик - вид розпису тканин;
Масове пошиття одягу для ляльок - матеріалом для чого може служити і власний одяг «на викид», і списані до копійчаної ціни залишки в магазинах секонд-хенду і тканин;
Печворк (патчворк) - пошив красивих виробів з клаптів (від іграшок до ковдр), джерела яких можуть бути ті ж, що і в попередньому пункті;
Розпис заготовок - недекорованого кухонного начиння, столового посуду, скляних виробів аж до настінного годинника - акриловими, гуашевими, темперними (а в разі скла - прозорими вітражними) фарбами.
Пошиття з тканин ламбрекенів - складних шторних конструкцій «палацового» типу, що залишають вікно вільним, але декорують його верхній і бічні краї. Ламбрекени відрізняються високою роздрібною ціною при низькій початковій ціні тканин і короткочасність роботи на простий швейній машинці. Але потік продажів може бути дуже нерегулярним, якщо ви не знайдете постійного скупника;
Сухі флористичні картини та прикраси з будь-яких підручних рослин. У приморських містах також - вироби з черепашок і морської гальки;
Виробництво мила ручної роботи.
Володіти і мати досвід в будь-яких з названих технік не обов'язково. Досить ввести будь-яке з цих назв в пошуковик, щоб знайти сайти з описами, безкоштовними фото- і відео- майстер-класами, схемами і прикладами, а також магазини з витратними матеріалами та інструментарієм.
Крім того, на багатьох форумах для мам вже сформувалися спільноти любительок того чи іншого арт-хобі, що дозволяє (при вивішуванні вами фото робіт і описів процесу творчості) отримувати оперативні цінні коментарі.
Збувати такі вироби найреальніше шляхом здачі в існуючі арт-салони, інтернет-магазини, але можна і простіше: через свої акаунти соціальних мереж і блоггерскі платформи, а також шляхом невпинного розміщення оголошень на онлайн-бордах типу olx, prom.ua, emarket і їм подібних. Середній дохід цих видів діяльності вказати малореально, але при масовому потоці товару «на комунальні платежі», в усякому разі, вистачить.

Ідея 2. Платне бебі-сітерство, міні-ясла-садок на дому
Тут навряд чи потрібно довго пояснювати, що до чого. Пропонуєте знайомим посидіти з їхньою дитиною у них або у себе вдома (разом з власною дитиною) за невеликі гроші - а краще: ставите це на регулярну договірну основу з регулярною ж оплатою для групи з трьох-чотирьох (або, якщо відчуваєте в собі сили - чотирьох-шести) малюків близьких за віком.
Використовуючи масово безкоштовно доступні зараз елементи технік раннього розвитку, всіх дітей можна зайняти - при тому власні діти будуть вдома набагато менше нудьгувати.
Аналогічним шляхом, скооперувавшись ще з однією-двома активними мамами, можна організовувати невеликі захоплюючі платні заходи і поза домом - вже для великих груп дітей та їх батьків, об'єднаних будь-яким форумом, групою соціальної мережі. Зауважимо, що при вартості заходу в 50 гривень 20 сімей дадуть дохід організаторам практично в чотиризначну суму.

Ідея 3. Платний візаж, косметичні та перукарські послуги на дому
Тут все ще простіше: якщо зазначеними техніками володієте (а рівень візажистки є не так техніка, як смак), давайте оголошення в інтернеті і призначайте ціну.
Ну а для просування візажу найкраще мати в знайомих серйозних фотографів «глянцевого» рівня. Платні середньоцінові фотосесії на замовлення і забезпечують основний попит на середньопрофесійному візажі.
Ідея 4. Відкриття дитячої перукарні
Якщо ви перукар, або не проти зайнятися цією справою, то у вас, як у молодої мами, є перевага, оскільки ви вже розумієтеся в дитячій психології. Приміщення найкраще орендувати в дитячому супермаркеті, наповненому різними іграшками, а також з можливостями переглядати мультики. Ця послуга буде точно затребувана, адже кожна мама знає, як непросто вмовити малечу змінити свою зачіску. 
Ідея 5. Відкриття приватного дитячого садочку
Якщо ви не хочете віддавати свого малюка в садочок, але й не проти організувати йому компанію, створіть свій власний дитячий садочок! Багато ваших знайомих мам, які також мають малюка, захочуть приводити свого малюка у ваш колектив, особливо, якщо ви скажете, що будете займатися з дітьми.
З цієї простої бізнес-ідеї може вирости у майбутньому цілий приватний дитячий дитсадок.
Пам'ятайте - ваші  захоплення і ваші знання можуть і працювати на вас, а ще можуть допомогти вам здійснити ваші ідеї для створення власного бізнесу. Так що - успіхів у створенні чогось нового!


 

Переглядів: 147 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz