Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

Здійснюйте добро, поки ви існуєте!
Дені Дідро

        Приємним сюрпризом для  Катеринопільської центральної публічної бібліотеки стали книги “Справа Василя Стуса», які отримали в подарунок за ініціативи  підприємця Володимира Мовчана, з Тальнівщини.
       У виданні зібрані матеріали, які пояснюють як і за що насправді судили українського поета і дисидента. Вперше книга під однією обкладинкою містить таку кількість документів з колишнього архіву КДБ – протоколи судових засідань, обшуків і допитів. А ще – покази свідків, спогади товаришів і листи поета з тюрми. Книгу упорядкував історик та журналіст Вахтанг Кіпіані. На його думку ця книжка не лише проливає світло на кримінальну справу, а й дає зрозуміти якою Василь Стус був людиною.
    Ми дякуємо  дарувальнику за цінні для нашого фонду книги та бажаємо  успіхів!  
 

... Читати далі »

Переглядів: 121 | Додав: admin | Дата: 30.01.2022 | Коментарі (0)

У Катеринопільській центральній публічній бібліотеці відбувся   бібліотечний урок-бесіда «Довідкова література – твій помічник у навчанні», для старшокласників  Катеринопільського  закладу загальної середньої освіти №1 . Впродовж уроку бібліотекарки ознайомили з енциклопедіями, довідниками, словниками, які є в бібліотеці. Учасники заходу переглянули презентацію про довідкову літературу. В кінці уроку була проведена практична робота на закріплення матеріалу з використанням довідкової літератури. Учні  дізнались багато чого нового та цікавого, з’ясували, для чого їм потрібні словники, довідники та енциклопедії та коли вони виникли.

< ... Читати далі »

Переглядів: 122 | Додав: admin | Дата: 30.01.2022 | Коментарі (0)

Щороку 27 січня Україна разом з усією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту. У Катеринопільській центральній публічній бібліотеці на знак вшанування пам’яті жертв Голокосту відбувся захід -реквієм "СКОРБОТНА  СВІЧКА ПАМ'ЯТІ СВЯТОЇ» для учнів 11 класу Катеринопільського ліцею.
     Зникають покоління, які пережили страхіття масових знущань, жахливу трагедію людства – Голокост. Молодь повинна знати, пам’ятати ці страшні сторінки історії.
   І хочеться вірити, що такого ніколи не повториться знову.
 

... Читати далі »

Переглядів: 120 | Додав: admin | Дата: 30.01.2022 | Коментарі (0)

Працівники Катеринопільської центральної  публічної бібліотеки взяли участь у Cвітовому кафе з обміну досвідом про розвиток громад «Ласкаво просимо до Вірменії». Світове кафе проходило англійською мовою з перекладом українською від Крістіни Галустової, бібліотекарки Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.
     Світове кафе організовується Progress Foundation (Румунія) та Լոռու մարզային գրադարան/Lori Regional Library, аби колеги українських бібліотек та інших дізналися  про вірменський контекст і досвід, отримали інформацію про ініціативи та партнерство між бібліотеками, громадськими та неурядовими організаціями, обговорили як бібліотеки та громадські організації вносять зміни та інновації у свої громади, роблячи їх більш стійкими та відповідаючи на потреби мешканців.

... Читати далі »

Переглядів: 113 | Додав: admin | Дата: 26.01.2022 | Коментарі (0)

З Україною в серці!

Україно, соборна державо,

Сонценосна колиско моя,

Ще не вмерла й не вмре твоя слава,

Завойована в чесних боях!

Живи та міцній, Українська державо!

Вмирали у битвах мільйони бійців,

Щоб стяг синьо-жовтий піднявсь величаво

Й над Києвом стольним віки майорів!


      День Собо́рності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. 
      З нагоди свята бібліотекарі Катеринопільської публічної бібліотеки для старшокласників Катеринопільського НВК №2 підго ... Читати далі »

Переглядів: 118 | Додав: admin | Дата: 22.01.2022 | Коментарі (0)

Їх називають КІБОРГАМИ


16 січня – День пам'яті захисників ДАПу – "кіборгів". Його було встановлено за ініціативи самих українських військових, які 242 дні вели оборону аеропорту - повітряні ворота столиці Донбасу. Бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 р. до 22 січня 2015 р. і закінчилися після повного руйнування обох терміналів і диспетчерської вежі.
У Донецькому аеропорту та селищі Піски воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79-ї, 80-ї, 81-ї, 95-ї окремих аеромобільних та 93-ї окремої механізованої бригад, 57-ї окремої мотопіхотної бригади, 90–го окремого аеромобільного та 74–го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку "Дніпро-1", Добровольчого українського корпусу (ДУК) та інші.  Багатьох із них було відзначено державними нагородами, деяких із них – посмертно.
Диспетчерська вежа Донецького аеропорту, яку утримували українські бійці, стала символом спротиву росій ... Читати далі »

Переглядів: 116 | Додав: admin | Дата: 16.01.2022 | Коментарі (0)

Писав самовіддано й натхненно
     Народився Євген Пилипович  Гуцало 14 січня 1937 року в селі Старому Животові (нині — Новоживотів) Оратівського району Вінницької області в родині сільських учителів.
   Після блискучого закінчення середньої школи, на початку 50-х років, найкращий школяр села вирішив вступати до Київського університету ім. Т.Шевченка на факультет журналістики, але не пройшов по конкурсу.
    Євген Гуцало, через рік, вступив у Ніжині до педагогічного інституту ім. М.Гоголя.
    У 1959 закінчив філологічний факультет Ніжинського педагогічного інституту.
    З 1961 року, Євген Гуцало почав працювати в«Літературній Україні», потім у видавництві «Радянський письменник». Працював у редакціях газет на Вінниччині, Львівщині, Чернігівщині
    В 1962 році вийшла д ... Читати далі »

Переглядів: 119 | Додав: admin | Дата: 16.01.2022 | Коментарі (0)

До Катеринопільської публічної бібліотеки надійшли нові україномовні видання в рамках Державної програми поповнення фондів публічних бібліотек та за сприяння Українського інституту книги.
Серед них- книги сучасних українських авторів, україномовна зарубіжна література, дитяча література  та багато інших цікавих галузевих видань.
Запрошуємо скуштувати книжкових смаколиків.
А ось і перші враження від новинок!

Переглядів: 109 | Додав: admin | Дата: 16.01.2022 | Коментарі (0)

Лю­ди­на, яка про­бу­ди­ла Ук­ра­їну

 Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні — маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі

... Читати далі »
Переглядів: 115 | Додав: admin | Дата: 23.12.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 41 42 »
Пошук
 
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz