Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2018 » Січень » 25 » Соборна духом Україна
15:17
Соборна духом Україна

Соборна духом Україна

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить.

Нам берегти тебе, Соборну і єдину,

І нам твою історію творить!

Ліна Костенко

            22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

         Цей день ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України.

Працівники районної бібліотеки про визначну дату в історії нашої держави  розповіли старшокласникам ліцею на уроці історичної єдності «Соборна духом Україна» ,який  відбувся з метою пояснити  учням історичне значення Декларації про об’єднання УНР і ЗУНР (Акта злуки), виховувати повагу до своєї батьківщини, її історії та державних свят, вшанувати борців за незалежність України. Захід супроводжувала книжкова виставка – подія «Сьогодні День Соборності». Присутні переглянули відео фільм «Акт Злуки України: Відновлення історичної правди».

 Адже ми свято віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, щоб показати нашим пращурам, що ми – гідні нащадки, а зробити це можливо лише працею в ім’я святої пам’яті борців за волю України, добробут нинішніх і наступних поколінь. І значною мірою це залежить від вас – молодого покоління  соборної України.                  Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний обов’язок берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.

    

    

                                                                  Зав.відділом обслуговування

                                                                         Катеринопільської ЦРБ

                                                                             Фартух Н.В

Переглядів: 344 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz