Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Квітень » 24 » Шевченкове слово у серці моєму
09:17
Шевченкове слово у серці моєму

        «Шевченкове слово у серці моєму»

      Тарас Григорович Шевченко…Його феномен відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять. Шевченко для нас більше, ніж великий поет – він національний пророк і мученик розіп’ятий і воскреслий.

     З його іменем сьогодні на планеті ототожнюється Україна та українці. І хто б ти не був, де б не жив, той, хто перечитав «Кобзаря», не зможе уявити своєї долі без Шевченка.

      Він належить до найулюбленіших поетів світу. Поезія Кобзаря звучить по всій планеті.

      У ці весняні березневі дні як на своїх етнічних землях, так і в діаспорі українці урочисто вшановують славетного сина свого народу – Тараса Шевченка, який силою свого полум’яного й мистецького слова, силою своєї загальнолюдської правди переступив кордони рідної і дорогої України.

   Минуло 203 роки з дня народження славного поета, але і сьогодні його слово живе між нами. 10 лютого стартував міжнародний  флеш – моб

« Global Shevchenko». Молодь і жителі Катеринопільщини вшанували пам’ять великого Кобзаря і біля погруддя поета на головній площі селища прийняли участь в флеш – мобі.  Звучали пісні написані на слова Т.Г.Шевченка «Садок вишневий коло хати» у виконанні Г.М.Кириленко та « По діброві вітер виє» у виконанні Н.В.Монахової. «Бували войни й військові свари», «Плач Ярославни», «Сонце заходить, гори чорніють», «Садок вишневий коло хати», «Сон», «Три літа», «Осії» гл14, «Портрет Шевченка», «І мертвим, і живим…», «Мені однаково чи буду…», прозвучали вірші із уст учнів

І. Гуменного, Н.Гонтаренко А.Гаврилюк,В.Савеленко,А.Ткачук,А.Бондаренко,З. Піщаної, В.Штепана, С.Бондаренко, Т.Тихонович, В.Олійника.

       Нехай гордий український дух великого Кобзаря перебуває з нами завжди. Нехай вогонь його слова запалює в наших душах Віру, Надію. Любов до рідної землі і свого народу.

    

    

    

Переглядів: 369 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz