Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2018 » Березень » 25 » Поезія Катеринопільщини
15:27
Поезія Катеринопільщини

       Поезія Катеринопільщини.

      «Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що

передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.

    Поезія допомогає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості».

     Всесвіт́ній день пое́зії — це свято, яке відзначається щороку 21 березня (в день весняного рівнодення).

    Всесвітній день поезії відзначається і в Україні. У відривному «Українському народному календарі» він уперше з'явився 2004 році.

Поезія, як океанська хвиля —

бурхлива й тиха водночас.

Думкам дарує ніжності вітрила,

щоб гостротою правди покарати нас

Поет — це той, хто пробиває мури

Та вміє словом душу прокричать.

     На Катеринопільщині теж багато творців поезії, які зробили  немалий внесок у розвиток літпроцесу краю, твори яких набули неабиякої популярності . З нагоди Всесвітнього дня поезії працівник читального залу центральної районної бібліотеки Радецька Н.І разом з працівником територіального центру надання соціальних послуг Катеринопільського району    Голуб     Л.М  провели поетичну сторінку «Поезія єднає серця» для дорослих , які цінують поетичне слово. На заході був присутній Кереш В.О. Для всіх присутніх він декламував свої вірші. Наталія Радецька  зробила огляд літератури поетів Катеринополя,  Т.С. Шовкової, М.М. Штепана, Д.С.  Пічкура,  Я.І. Івашкевича.

Справжня поезія — неповторна.

    

    

 

Переглядів: 535 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz