Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2018 » Березень » 25 » Поетична весна – 18
15:36
Поетична весна – 18

«Поетична весна – 18»

    День поезії весь світ відзначає світлого березневого дня, коли земля вже прокинулася від зимової скутості, весна набирає силу, а душа проситься в політ.

   21 березня День поезії відзначається невипадково. Адже це ще і період рівнодення, символічного оновлення природи і творчого злету людського духу.

   Всесвітній день поезії, виведений в окреме свято, дозволяє замислитися про здатність віршів і рим пробуджувати в людині її творчі здібності.

     З нагоди свята у Катеринопільській  центральній районній  бібліотеці відбувся  конкурс юних поетів «Поетична весна – 18» . Участь у конкурсі взяли  юні таланти , учні    Катеринопільського ліцею,   учениця Катеринопольського НВК №2  та  учень Мокрокалигірської  загальноосвітньої  школи  І-ІІІ ступенів . Учасники декламували свої авторські поезії та вірші у прозі.

   Поетичний конкурс розпочала найменша  учасниця – Настя Гаврилюк. Свої перші вірші почала писати ще  в молодших класах. Сьогодні вона семикласниця Катеринопільського НВК №2. Вона лише початківець у  прекрасному світі лірики та проблеми сьогодення сприймає дуже близько до серця.

   Анюта Трохименко – творча особистість, любить і тонко відчуває поезію. Вона учениця випускного класу  Катеринопільського ліцею. ЇЇ поезія різностороння, здатна запалювати  в душах вогонь жалю, ненависті, кохання, любові до Всесвіту.

    Ліцеїстка Настя Трохименко, учениця 8 класу  у своїх власних поезіях пише про рідний край, природу, болючі проблеми сьогодення.

    Ліцеїст, учень 11 класу небайдужий до долі своєї країни Максим Марченко ,є  учасником хореографічного колективу, грає на гітарі, складає пісні. Мабуть останні події, що відбуваються в нашій країні, стали поштовхом до написання ще й віршів. Максим учасник літературного гуртка «Художнє слово», створеного при ліцеї, керівником якого є Н.Г.Сокотун.

     Слів у мові мільйон. Які ж з них для змалювання почуттів, що весніють у юному серці, обрала учасниця конкурсу Каріна Шматко ліцеїста 11 класу. Вона активна читачка районної бібліотеки та шанувальниця поезії.

     Анжеліка Ткачук навчається в ліцеї в 11 класі. Вона ведуча багатьох заходів, чудовий декламатор, гарно співає, віртуозно грає на скрипці. Переможець обласної малої академії наук. Писала дослідження творчості земляка Миколи Штепана. Чудово декламує його твори, а де – які поклала на музику і виконує акапельно. Вірші пише в прозі.

    Також участь у  конкурсі юних поетів  взяв неодноразовий переможець обласних літературних конкурсів Ілля Мар’ян , учень Мокрокалигірської  загальноосвітньої  школи  І-ІІІ ступенів .

    Усі учасники конкурсу талановиті, поезія надихає їх творити.

Оцінювали вірші юних конкурсантів та нагороджували подарунками  почесне журі у складі:

Ольга Олександрівна Шарига – заступник голови Катеринопільської районної державної адміністрації;

Любов Анатоліївна Приємська – директор Катеринопільської центральної районної бібліотеки;

Ірина Юріївна Коровченко – велика шанувальниця поезії, довгий час працювала з творчо обдарованою молоддю в районному відділі освіти.

 Наприкінці конкурсу  стали відомі імена переможців. Перше місце у номінації поезія зайняв Мар’ян Ілля, друге місце – Трохименко Анюта, третє – Трохименко Настя. У номінації проза перше місце зайняла Ткачук Анжеліка, друге – Шматко Каріна .

    Поезія — це мистецтво, що вірує у правду і любов, радощі і страждання, зустрічі і розлуки, тому вона, поезія, живе й житиме, доки людське серце виповнюватимуть найтонші й найглибші почування. Вона житиме вічно.

    

    

    

    

    

    

    

Переглядів: 339 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz