Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Грудень » 12 » Обери життя
11:27
Обери життя

Обери життя

        Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Червона стрічка – символ солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД.

        На Землі є величезна кількість всіляких недуг, але хвороба СНІД, напевно, єдине захворювання, про яке чули люди будь-якого віку. Вчені вважають СНІД захворюванням сучасності, а громадяни боятися його «підчепити». СНІД - це та хвороба, яка ставить під загрозу нормальне існування всього людства. Заключною стадією хвороби СНІД є зараження людини ВІЛ (вірусом імунодефіциту людини) .

             Що таке ВІЛ, і що таке СНІД? У чому різниця?

ВІЛ - це Вірус Імунодефіциту Людини, який вражає, в основному, імунну систему. СНІД - це Синдром Набутого Імунодефіциту, що є кінцевою стадією ВІЛ-інфекції. А якщо коротко, то ВІЛ-інфекція - це та стадія хвороби, коли вірус знаходиться в організмі, руйнує імунну систему, але ще немає зовнішніх проявів. СНІД - це стадія хвороби, коли організм людини вже не в змозі боротися з різними захворюваннями. Вони прогресують, і в результаті цього наступає смерть.

              Існує три шляхи передачі ВІЛ-інфекції:

через кров, секрети і виділення;

статевим шляхом;

від матері до дитини.

Заразитися ВІЛ не можна: через рукостискання, обійми; через кашель або чхання; при використанні суспільного телефону; при відвідинах хворого в лікарні; через укуси комах; при користуванні суспільним туалетом; через їжу і посуд при сумісному мешканні; при купанні в басейні, лазні або ванні; через білизну і одяг.

           До Всесвітнього дня  боротьби зі СНІДом в рамках клубу «Твоє здоров’я в твоїх руках», що працює при бібліотеці , працівники районної бібліотеки О.М.Найденко та Н.І.Радецька провели для старшокласників ліцею тематичний урок  «Обери життя» , аби молодь уважніше ставилась до свого здоров’я .

         Україна за темпами розвитку епідемії ВІЛ-інфекції займає 2-е місце в Європі та 5-е – в світі. Тому обирайте щасливе та повноцінне життя!

                                                                Завідуюча відділом обслуговування

                                                         Катеринопільської ЦРБ

                                                             Фартух Н.В

 

 

 

 

Переглядів: 397 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz