Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Січень » 31 » Крути, Крути…Довік не забути
12:20
Крути, Крути…Довік не забути

«Крути, Крути…Довік не забути»

       29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме тоді у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

       Трагічна загибель студентського куреня стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Подвиг українських юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі...
      Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім'я волі свого народу. У масштабах всесвітньої історії ця битва, може, й незначна. Вона не є зразком військового мистецтва. Проте вона – символ нескореного духу нашої нації.

      Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. „Понад все вони любили свій коханий край”, — писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.

       До цієї події у читальній залі бібліотеки, для старшокласників Катеринопільського ліцею було проведено історико – літературний вечір – хроніку  присвячений юнакам-героям, загиблим під Крутами. Учасники заходу переглянули відеофільм  «Недооцінений урок історії: герої Крут».

        Мета заходу: розширити знання учнів про трагічні події січня 1918 року під Крутами; на прикладі подвигу однолітків формувати й розвити мотивацію, спрямовану на підготовку до захисту Вітчизни; виховувати почуття патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, борців за незалежність України

    Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

    

                                                                                Зав.відділом обслуговування

                                                                                Катеринопільської ЦРБ

                                                                                Фартух Н.В


 

Переглядів: 368 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz