Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Квітень » 24 » Холодний Яр
09:25
Холодний Яр

« Холодний Яр» 

Юрія Горліса-Горського

      15 березня у Катеринопільській  районній бібліотеці відбулася презентація історико-документального  роману  Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр». «Холодний Яр» — твір виняткової сили, прочитавши який, людина навряд чи зможе залишитися тією самою.

            Книга розповідає про збройну боротьбу за Українську державу під жовто-блакитним прапором УНР та чорним прапором Холодного Яру, на якому було написано: «Воля України – або смерть!»

              Події відбуваються на теренах сучасних Черкаської, Кіровоградської та Вінницької областей, у Києві, Полтаві й на території тодішньої Польщі.

            Холодний Яр — це одна з найяскравіших сторінок визвольної боротьби в Україні. Це живий приклад, як невеликі числом, але сильні духом — можуть успішно боротися з незрівнянно сильнішим ворогом.

       Захід супроводжувала виставка – репортаж «Козацький дух витає над землею…» . Учасниками заходу були вчителі, читачі бібліотеки, старшокласники навчальних закладів Катеринополя та козацька районна організація «Вікненський курінь». Презентацію розпочали козаки з виконання Гімну України та вшанували  хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні. До пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні козаками Вікненського куреня було покладено квіти. Працівники бібліотеки ознайомили присутніх з біографією Юрія Горліса-Горського . Після перегляду документального  фільму  Романа Коваля «Повернути забуте» ,учасники заходу ділилися своїми враженнями про книгу «Холодний Яр». Участь в обговоренні книги взяли В.І.Кураш – отаман «Вікненського куреня», В.А.Коваленко – заступник голови Катеринопільської РДА , І.Б.Міненко – начальник відділу освіти,В.М.Юрпольська – заступник директора по вихованню  роботи з дітьми, вчителі – М.Г.Цьоменко,В.В.Клеценко, учень катеринопільського ліцею Ол – р Римар та користувачі бібліотеки. Було зачитано цікаві уривки з роману .

          Хочеться вірити, що і нині, як колись, на цьому бестселері буде виховано тисячі українських героїв, котрі здобудуть таки Українську Україну, в ім’я якої творив,  боровся  і загинув великий українець Юрій Городянин- Лісовський. Пізнаваймо історію Визвольного руху. Нехай досвід попередників збагатить нашу історичну пам’ять. Допоможе утвердити національний характер нашої держави!

    На закінчення козаки співали духовний гімн України «Молитва за Україну».

    

    

    

   

                                                                     

Переглядів: 486 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz