Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2018 » Березень » 14 » До рідного слова торкаюсь душею
08:54
До рідного слова торкаюсь душею

До рідного слова торкаюсь душею

    Сьогодні на Землі налічується близько 6 тисяч мов — самобутніх, унікальних, неповторних. Половина з них знаходиться на межі зникнення. Щоб уберегти мови від вимирання, за пропозицією держав-членів ЮНЕСКО було проголошеноМіжнародний день рідної мови, який вперше відсвяткували 21 лютого 2000 року в Парижі.

   Мова — це носій прекрасних традицій та звичаїв, цінної культурної спадщини народу. Ось чому кожен з нас повинен шанувати, берегти і звеличувати рідну мову.

    Єдиною державною мовою нашої країни є українська. Наша мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для  мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей. Щиро вірю в те, що краса і сила української мови пригорне до себе серця мільйонів інших людей.

   До Міжнародного дня рідної мови працівники Катеринопільської центральної районної бібліотеки для старшокласників Катеринопільського ліцею провели пізнавальну мозаїку – турнір «До рідного слова торкаюсь душею». Захід було відкрито переглядом відеофільму «Рідна мова – духовний скарб нації».  Старшокласники взяли активну участь у завданнях турніру. Супроводжувала захід виставка – присвячення «Рідна мово, звучи в ріднім домі».

   Мета проведення : формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не можу існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство рідної мови. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

    

                                                                Зав.відділом обслуговування

                                                           Катеринопільської ЦРБ

                                                                Фартух Н.В.

Переглядів: 341 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
 
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz