Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2018 » Грудень » 04

Стежкою добра і любові

      На вулиці зимно і сніжно, а в бібліотеці затишно і тепло  від щирих усмішок  присутніх гостей. В читальному залі в черговий раз відбулася зустріч присвячена Міжнародному дню людей з особливими потребами.  Свято добра, уваги і милосердя  - справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед людьми , що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Адже це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на те, що все буде добре.

       «Доброта врятує світ» чуємо ми часом. І це дійсно так. Адже добра людина здатна  вилікувати добрим і привітним словом. Привітні слова сповнені безмежної доброти прозвучали  від     голови Катеринопільської районної організації ветеранів М.М. Поліщука,  директора Катеринопільської цент ... Читати далі »

Переглядів: 282 | Додав: admin | Дата: 04.12.2018 | Коментарі (0)

« СНІД – знати, щоб жити!»

        1 грудня Україна разом зі світовою спільнотою традиційно долучається до заходів, присвячених боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІДу. За даними експертів ВООЗ, наша країна посідає перше місце в Європі за темпами поширення цієї смертельно небезпечної недуги.

      В Україні розвивається епідемія ВІЛ/СНІДу. В країні зареєстровано понад 170 тис. ВІЛ-інфікованих, але за підрахунками експертів про свій ВІЛ-статус знає лише третина інфікованих; загальна кількість людей, які живуть з ВІЛ в Україні, сягає 377 600. Щороку в Україні діагностується від 2 до 3 тисяч хворих на СНІД.

        СНІД в Україні – сьогодні серйозна проблема. Наша країна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.   До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом працівники бібліотеки спільно з праці ... Читати далі »

Переглядів: 319 | Додав: admin | Дата: 04.12.2018 | Коментарі (0)

Хто вів смертям тим лік?

        23 листопада в Катеринополі  відзначили День пам'яті жертв Голодомору – мільйонів загиблих в результаті штучного голоду селян радянської України, знищених сталінським режимом у 1932-1933 роках. До  85-ї річниці Голодомору  відбувся мітинг – реквієм  «Хто вів смертям тим лік?», під час якого було запалено свічку та вшановано пам'ять мільйонів невинних жертв Голодомору хвилиною мовчання.   Катеринопільчани мали можливість переглянути відеофільм «Голод 33-го» та згадати події тих років. З промовою виступили : секретар селищної ради Н.А.Цехмістренко, громадська активістка М.І.Волотовська, осаул «Калниболотського куреня» М.І.Гордашевський. В пам’ять про тих людей, чиї життя забрав голодний 33-й  усім присутнім було роздано коровай.

... Читати далі »

Переглядів: 353 | Додав: admin | Дата: 04.12.2018 | Коментарі (0)

Катеринопільщина пишається своїм видатним земляком М.К.Наєнком.

        Наєнко Михайло Кузьмович -  уродженець с. Гуляйполе Катеринопільського району, що на Черкащині.  Літературознавець, доктор філологічних наук, професор. Член Спілки письменників та Спілки журналістів України. Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Національної премії України імені Т. Г. Шевченка та Української міжнародної премії імені Григорія Сковороди.

      У доробку Михайла Наєнка понад 500 наукових та літературно-критичних праць. Найвагоміші з них — «Краса вірності» (1981), «Романтичний епос» (1988, 2000), «Григорій Косинка» (1989), «Українське літературознавство. Школи. Напрями. Тенденції» (1997).

       Повернув у науковий обіг, підготувавши до друку і видавши із своїми пе ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: admin | Дата: 04.12.2018 | Коментарі (0)

                 Героям Майдану присвячується…   

              21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи.

        Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

     Ми - українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довко ... Читати далі »

Переглядів: 290 | Додав: admin | Дата: 04.12.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні про головне: булінг-толерантність

        Напередодні Міжнародного дня толерантності, старшокласники   Катеринопільського навчально-виховного комплексу №1 прийняли участь у правовому диспуті «Сьогодні про головне: булінг-толерантність», який відбувся у центральній районній бібліотеці. Провідний бібліотекар читального залу Н.І.Радецька розповіла учням про поширення такого явища, як шкільний булінг. Присутні переглянули відео фільм «Стоп булінг!». Далі бібліотекар познайомила  учнів з поняттям "толерантність", з основними рисами толерантної та інтолерантності особистості. Учні активно брали участь у грі в якій демонстрували толерантну людину та висловлювали свої думки .   Обговорення даної теми залишило глибокий слід у душі кожного, допомогло нам всім зрозуміти, що тільки повага одне до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотриман ... Читати далі »

Переглядів: 283 | Додав: admin | Дата: 04.12.2018 | Коментарі (0)

Пошук
 
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів записів
 
Друзі сайту
 

Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz